ЗДРАВИ ШУМИ-ЗДРАВИ ЛУЃЕ – објект Бели Мугри

Денес го одбележавме „Денот на екологијата“ и  „Меѓународниот ден на шумите“ со најдобриот начин, а тоа е секако, со садењето на млади, зимзелени садници во дворот на градинката „Бели Мугри“.

Нека ваквите активности на денешниот Меѓународен ден остават позитивен пример и нека најават нов почеток за обновување на нашите шуми и зеленила и создавање на поздрав свет за сите нас.

 

Tags