Ден на екологија – Матичен објект

Традиционално како и секоја година, по повод 21 Март- Денот на екологијата и пролетта, во дворот на Матичниот објект, сите воспитни групи ( 2- 6 год.) активно се вклучија во нејзиното одбележување со садење на дрвца и тоа 6 јапонски цреши, 2 јавори и леландри.
Денот го испративме со пораката: ,,Само здрава природа гарантира здрав живот”.

Tags