СЕВЕРЕН И ЈУЖЕН ПОЛ – Матичен објект

Осознавајќи за Северниот и Јужниот пол, запознавајќи ги нивните жители (животни) и начин на живееење, дечињата од групата “Ѕвездички” (5-6), од матичниот објект, добија идеја да создадат снег од пена за бричење и сода бикарбона и со него ги конструираат релјефите на Северниот и Јужниот пол.

Децата беа воодушевени од постапката на создавањето на снегот и уживаа додека ги конструираа половите.
Tags