Традиционален накит – објект Бели Мугри

Децата од воспитната група од 5-6 год.од Бели Мугри реализираа ликовна игра при што дојде до израз нивната креативност и имагинација. Имено тие со помош на пластелин се обидоа да изработат традиционален накит-ланчиња, алки, прстенчиња и од направените изработки направивме изложба во нашата занимална.

 

Tags