Во светот на ѕвездите, планетите….. (посета на Планетариум) – Матичен објект

По повод јубилејниот 50ти роденден на МКЦ, децата од 5 – 6г. беа во посета на Планетариумот, каде децата се запознаа со галаксијата, ѕвездите, планетите, соѕвездијата, како и со легендите и приказните за настанување на истите.

Tags