“Шумски пријатели” – објект Бели Мугри

На ден 02.12.2022г. во објектот Бели Мугри  се реализираше куклената претстава „Шумски пројатели“ од страна на воспитниот тим на објектот.
Содржината на претставата имаше за цел да ги потсети децата на подготовките што шумските животни ги прават во пресрет на зимата.

Преку ликот на Есенка  на децата им се пренесе пораката од  важноста на  меѓусебната соработка и помагањето, претставено преку карактерите на животни.

Tags