МАЛИ ТВ ЅВЕЗДИ – објект Н.Н.Борче

На ден 21 ноември воспитните групи од 4-5 год. од објектот Н.Н.Борче преку игри на тема „Мали ТВ ѕвезди“, го одбележаа Светскиот ден на телевизијата. Целта на овие игри беше да се сфати важноста на телевизијата како медиум во денешницата, какви се информации добиваме преку истата и како би се информирале ние луѓето за се што се случува во нашата држава и во светот доколку не постои телевизијата.

 

Tags