Пееме и славиме за нашиот град – Бели Мугри

Симболиката на 13 Ноември за Скопје е дата од неговата лична карта, ден на повторното раѓање – роденден на градот. Тоа е денот кога се обележува ослободувањето на Скопје и денот кога конечно градот ја вкусува слободата.

Под мотото “Пееме и славиме за нашиот град децата од сите воспитни групи на објект Бели Мугри го прославија роденденот на град Скопје.

За таа цел, а традиционално како и секоја година ,оваа година роденденот на нашиот главен град  го одбележавме сите заедно во холот на градинката  Бели Мугри. Децата беа среќни и радосни ,рецитираа стихови, играа и пееја песнички за  Скопје и танцуваа со кореографија .

Убавото и весело расположение ,како и  атмосферата  и амбиентот од денешната мини приредба  можете да ја погледнете  низ следните фотографии.

 

Tags