„Шумскиот поштар“-Во светот на куклите – објект Н.Н. Борче

На ден 10.11.2022г. во објектот Н.Н.Б се реализираше куклената претстава „Шумскиот поштар“ од страна на воспитниот тим на објектот. Содржината на претставата имаше за цел да ги потсети децата на подготовките што шумските животни ги прават во пресрет на зимата. Децата ја разбраа пораката на важноста од меѓусебната соработка и помагање претставено преку карактерите на животни.

 

Tags