УЧИМЕ ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ И ДА СПОДЕЛУВАМЕ

Секој во себе има некоја доблест. Таква доблест е хуманоста, која секој поединец треба да ја поседува. Ако ја следи, тој дава добар дел од она што на светот му треба најмногу. Хуманата личност може да направи и друга личност да стане хумана. Тоа значи дека – хуманоста развива хуманост во општеството во кое живееме.

Во рамки на акцијата – Дете за дете, во организација на Општина Центар, а во соработка со родителите од трите градинки на општината – Кочо Рацин, 13ти Ноември и Раде Јовчевски Корчагин, собравме пакувана и конзервирана храна и хигиенски средства. Производите беа спакувани во пакети и поделени на згрижувачки семејства, на деца без родители од Кале и Маџир Маало и на малите групни домови во Капиштец.

ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ ОД НАШАТА ГРАДИНКА.
ДА ПРОДОЛЖИМЕ ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ, ДА ПОДАРУВАМЕ ОД СРЦЕ!