Месец на зимница – Матичен објект

Октомври е месец на зимницата и таа е една од најстарите и највкусните македонски традиции. Ајвар, лутеница, малиџано, кисели краставички, мармалад се незаменлив дел од македонската кујна и трпеза, а нивната подготовка е заеднички вложен труд на целото семејство.

По тој повод, со заедничка соработка со родителите од Матичен објект ни беа споделени фотографии и дел од атмосферата на подготовката на зимница.


Tags