Благодарност за плодовите на земјата, во пресрет на 16ти октомври – објект Бели Мугри

Под мото: “Изразуваме благодарност за плодовите на земјата” го одбележавме 16 Октомври – Светскиот ден на гладта. Имено, децата од 5-6 години излегоа во дворот на градинката  и засадија спанаќ. На овој начин, децата осознаваа за значењето на храната, за која сме учествувале да се произведе, но и општото значење на храната, пред се здравата храна и правилниот начин на нејзино консумирање. Целта е да се поттикнат децата и нивните родители повеќе да размислуваат за здравиот начин на исхрана, а на менито за јадење секогаш да бидат природните, здравите и свежите продукти…

Tags