Секое дете има право на среќно детство

Октомври е Месец на Детето, а воедно и  Светски ден на животните и по тој повод Општина Центар организираше настан на ден 04.10.2022 која беше вклучена и нашата градинка.

На настанот учествуваа децата од 4-6 год.од Матичен објект каде што се претставија со стихови, изведба на детски песнички и драмска претстава која што беше реализирана од страна на воспитувачките од Матичниот објект.