Животните треба да ги почитуваме, да не им наштетуваме и да не ги повредуваме – објект Панорама

Децата од в.о група “Сонциња” 5-6г, објект Панорама, имаа интересен гостин, домашното милениче, кученцето Леа и преку дружбата со неа го одбележаа “Денот на заштита на животните”. Научивме многу за  одговорностите и љубовта кон животните и зошто е важно човекот да се грижи за нив. Децата што растат со животни покажуваат повеќе емпатија, почит и љубов, како кон луѓето, така и кон животните.Тие деца ќе израснат во луѓе со чиста и отворена душа, подготвени да презамат одговорност кон природата и животните.

Tags