Ден на чисти планини – Матичен објект

26.09. –  Светски ден на чисти планини е еколошки датум кој има за цел да укаже на значењето на планините за квалитетот на живот и да се подигне свеста кај децата за позитивни промени во природата. По тој повод децата од возрасните групи од 4-6 год од Матичниот објект моделираа, сликаа, спортуваа и се качуваа на вештачки карпи во градинката.

Tags