Ден на чисти планини – објект Бели Мугри

Децата од нашата градинка “Бели Мугри” овој “Ден на чисти планини” го одбележаа со прошетка во дворот на градинката, каде ги набљудуваа дрвјата и прородата,  разговараа за значењето на чистата природа за човекот, но и за воздухот што сите го дишиме.
Потоа во занималните следеше активност – сликање со водени и темперни бои – на истата тема.

 

Tags