Објект-Панорама-„Европски ден без автомобили“

Под мотото „За чист воздух“ на 22.09.2022 год. го одбележавме денот со децата од 4 до 5 год. со изработка на флаерчиња на кои беа испишани пораки:

  • Чувај ја природата-вози велосипед !!!
  • Вози здраво, вози право.
  • Воздухот треба да е чист.
  • Ајде сите на велосипед!- И не само денес.

Децата од 5 до 6 год. група „Сонциња“ во дворот на градинката организираа натпреварувачки игри со тротинети и велосипеди,во кои активно се вклучија сите деца.

Tags