Вредни градинари- Објект Панорама

Авантурата за раззеленување на нашиот двор продолжува. В.о група “Сонциња”, 4-5г, објект Панорама, денеска беа вредни овоштарчиња-ја пресадивме јаболкницата која веќе порасна голема во саксија и во нашиот двор заедно со другите овошки будно ќе ја негуваме… Веќе се зрели и кајсиите, од вкусните плодови ќе спремаме ужинка, а ќе ги собираме и нивните семчиња за да насекаде се засадуваат што повеќе овошни дрвја…

Tags