Планетариум – објект Бели Мугри

Во рамките на проектот “Во светот на ѕвездените патеки”, децата од средната група “Супер звездички” го посетија Планетариумот каде што ги продлабочија знаењата за звездите, сонцето, планетите и слушаа интересни приказни за малата и големата мечка, млечниот пат, ѕвездата северница…Како си поминавме на посетата можете да заклучите од фотографиите во прилог. Секако децата беа возбудени и со внимание и интерес слушаа што им раскажуваше чичко Радан.

Tags