Посета на планетариум – објект Бели Мугри

Во склоп на темата – проект “Во светот на ѕвездените патеки” реализирана беше и посета на планетариум.
Имено, децата од 5-6 години од група Сонциња од објектот Бели Мугри за прв пат го посетија планетариумот каде од блиску ѕирнаа во небото и вселената, но и се здобија со нови податоци за ѕвездите, соѕвездијата и планетите.
Tags