Вешти раце – објект Бели Мугри

По повод големиот Христијански празник, денес децата изработуваа, креира и  декорираа јајца и кошнички.
Главна тема на денот беше “Декупаж техника” , со која децата од 5-6 години од групата “Сонциња “од” Бели Мугри” ги покажаа своите манипулативни вештини и идеи при декорација на јајцата.
На оваа техника  и претходеше  играта “пронајди го чоко-јајцето во занималната” 🥚
 За крај, стихотворба-како  поздрав до сите Вас и честитка за  Велигден, со желби за добро здравје и бериќет.

Tags