ДЕН/НОЌ – објект Бели Мугри

Во склоп на темата-проект “Вселена”, децата од 5-6години од Бели Мугри, група “Сонциња”, денес практично изведоа ден/ноќ процес.
Имено, преку манипулативна активност во која употребивме хартиени чинии, темпера, шпатули и цртежи од децата на Сонце, Земја и Месечина, на практичен, детски и забавен начин, децата увидоа на  едноставен начин што се случува со Сонцето кога се стемнува.

https://youtube.com/shorts/tjCvFA1ETgM?feature=share

 

Tags