Детективи – објект Бели Мугри

Денеска во улога на детективи беа  нашите “Сонциња” од групата од 5-6години од објект Бели Мугри.
Имено, бевме во  истражувачка мисија во дворот, во потрага по “тајните” кои ги крие почвата а се видливи  само со лупа.
Меѓу другото, закопавме  и семки од јаболко, кои со нетрпение ќе ги надгледуваме и набљудуваме во следниот период.
Имавме и друштво од: бубамарата, црвот и мравките.
Tags