Светски ден на ластовичките – објект Панорама

Пролетта е едно од најубавите годишни времиња кога природата почнува да се буди. Птиците преселнички од југ пак ни долетуваат и почнуваат да ги поправаат своите стари гнезда. По ливадите, парковите и дворовите цвеќињата расцутуваат. Пчелките и прперутките над нив почнуваат да ги облетуваат. Опоен мирис се шири од расцутените гранки на јоргованите.

Со децата од групата Буба Мари (5-6) го одбележавме Светскиот ден на ластовичките под мото: “Лет кон родниот крај”, а со креативни изработки на ластовички, кои ни ја украсија занималната.

Tags