ЕКО – АКЦИЈА во дворот – објект Бели Мугри

Денот на пролеттта и на среќата “21 март”, во клонот Бели Мугри беше одбележан со Еко-акција во дворот на градинката. Главната улога им припадна на  децата од 2-6 години кои неуморно собираа: ѓубре, лисја, гранки и хартија.

Исто така, добро се  покажаа и во средувањето на нашата градина во дворот, но и во обновување на боите на старите клупи.

Преку денешната колективна акција – насмевките и радоста на децата покажаа дека преку  еко – бонтонот и чистата околина, сме поблиску до среќата!

Tags