Поларни животни – патување низ слика и збор – објект Панорама

Децата од в.о група “СОНЦИЊА”- објект ПАНОРАМА, го одбележаа Денот на водените живеалишта под мото: “Поларни животни-патување низ слика и збор”. Низ игра и истражување, откривме многу нови и интересни работи.. Направивме макета, живеалишта на поларните мечки, лисици, пингвини… Прочитавме и приказна за пингвините и нивните доживувања, гледавме и филм за нивниот начин на живот.. Експериментиравме, користевме најразлични рециклирани материјали, замислете, дури и снег си направивме.. На крајот од ова вистинско патување, се “вративме” од овие ладни краишта, среќни и побогати за уште едно ледено искуство.

Tags