Ден на гушкањето – 21ви јануари – објект Н.Н.Борче

Децата од објект Н.Н.Борче на возраст од 5-6 години, овој ден го одбележаа со разговор, нивни размислувања и ликовни творби. Ги одговоривме прашањата за тоа – Колку е значајно гушкањето? Што предизвикува кај нас? и Како најчесто ги споделуваме емоциите? Потоа децата изработија прекрасни  цртежи  и вербално ги изразија своите  размислувањата на оваа тема.

Tags