Играме и споделуваме – настан во нашата градинка

Почитувани родители,

На ден 23.12.2021г. со почеток во 17:00ч. ќе имате можност да го проследите настанот: ИГРАМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ, oсмислен како работилница со деца, родители и наши воспитувачи-практичари.

Истиот го организираме со цел да се запознаете со:

  • стратегиите и алатките, кои ги користиме за јакнење на социо-емоционалните компетенции кај децата;
  • ресурсите и техниките, кои ние ги применуваме за социо-емоционалниот развој кај децата, а може да ги применувате и Вие дома;

Овој настан се реализира на ниво на држава и може да го проследите онлајн на долу постираниот линк:

Негови подржувачи се:

#britishembassyskopje

#UKaid

#UNICEF

Партнер во имплементација на овој настан е #МЦГО

А за тоа, кој е бенефитот кај Вашите деца од примената на овие активности и ресурси, ќе дознаете ако се вклучите на линкот во живо!

Ве покануваме, заедно да се дружиме!