Вкусуваме, истражуваме – објект Бели Мугри

“Како нашиот мозок знае дали јадеме морков или чоколадо?  “Крив” за ова е секако нашиот орган за вкус – устата. Бидејќи децата најубаво учат од своето искуство, во склоп на темата “Моите  сетила”, со децата реализиравме истражувачка активност, во која тие  мирисаа и вкусија храна со разни вкусови – додека сетилото за вид им беше онеспособено. Интересна активност за децата.

Tags