Акција – садење на дрвца во дворот на објектот Н.Н.Борче

На 19ти ноември во дворот на објектот Н.Н.Борче со децата од 4-6 год. возраст се организираше акција во соработка со – Здружението на граѓани за помагање на сиромашни лица АЦТ Македонија, кои во склоп на проектот “Fruit Tree Plantation Drive”, донираа родни дрвца. Децата заедно со вработените и претставниците на здружението, ги засадија дрвцата, ги полеаа со вода и ветија дека ќе се грижат за нив.

Tags