Без воздух, нема живот – објект Панорама

Воздухот е многу важен не само за животот на човекот, туку и за сите животни и растенија на нашата планета..”Без воздух нема живот”… Затоа, под ова мото, децата од в.о групи “Буба Мари”5-6г. и “Сонциња” 4-5г, денеска го одбележаа Денот на чист воздух. Флаерите кои нивните вредни рачиња ги направија, пренесоа силна порака – Не загадувајте, чувајте ги шумите, сакаме чист воздух.. зошто “Без воздух, нема живот”.

Tags