Светски ден на борба против гладта – објект Н.Н.Борче

Светскиот ден за борба против гладта – 16ти октомври, децата од 4-6 год. го одбележаа преку уметнички израз, пригодни манипулативни игри, како и подготовка на храна, со цел да се подигне свеста за донирање на храна на оние на кои им е најпотребна.