News

мат 4
Иако сме различни, сепак сме еднакви – сите сме деца – Матичен објект

Кај нас лицата со оштетен слух и говор, без оглед на возраста, полот и етничката припадност, во секојдневната комуникација го користат македонскиот знаковен јазик, како свој природен мајчин јазик.

жане
“Ментална хигиена за деца од предучилишна возраст” – едукативно предавање за вработените во организација на ЕУ ИНСТИТУТ и ОПШТИНА ЦЕНТАР

На ден 19.10, во холот на нашата установа се одржа настан за свечено доделување на сертификати од страна на ЕУ – ИНСТИТУТ Скопје и Општина Центар – Скопје.