Во пресрет на Деновите на медот – објект Н.Н.Борче

Традиционално, во нашиот град, веќе 17 години се одржува манифестацијата “Денови на медот” во месец септември, која и дечињата во градинка ја поддржуваат и секоја година соодветно ја одбележуваат. Децата од 5-6 год. возраст од објектот Н.Н.Борче, направија вкусни колачиња со мед, со цел да повториме и да покажеме дека медот е многу здрав и корисен и треба секојдневно да го употребуваме како додаток во нашата исхрана.

Tags