Како да се грижиме за нашите заби – Матичен објект

Често зборуваме дека нашето најголемо богатство е здравјето. Секојдневно треба да се грижиме за нашето тело, како и за редовната нега и хигиена на нашата усна празнина, за забите…За да им биде појасна важноста на децата за грижата на нивните заби, воспитните групи од 5-6 години (група Бубамари и Детелинки) од Матичен објект, следеа едукативни предавање од стоматолози – за градбата и функцијата на оралната празнина, правилна исхрана и контрола на внес на децата на шеќери, орална хигиена, како и редовна посета на стоматолог.

Tags