Збогум градинке моја, среќно првачиња – Завршна приредба – група Пеперутки – објект Панорама

Конечно, дојде овој  долгоочекуван момент за вас, драги идни првачиња. Денес стоите толку мали, паметни деца, некои од вас се смешкаат, некои се намуртени, радоста сјае во вашите очи, нетрпеливост да седнете на работните маси и да започнете со учење. Токму овој пат, времето на детството е најинтересно и незаборавно. Денес сте на првиот чекор кон нов живот и гордо се нарекувате прваче, ученик.

Запомнете дека добро постапување и да бидете вреден ученик е најдобрата инвестиција во вашата иднина.

Добро патување во светот на знаењето, драги првачиња!

Tags