Завршна приредба – група Пајчиња – објект Бели Мугри

Генерација 2015
Пајчиња сме ние мили
И се трудевме со сите сили
Низ разговор, игра и смеа да креираме идеа
А за сето тоа да биде така од учителките најмили
добивавме поддршка јака
Научивме да се сакаме, почитуваме, цениме, а само така со
љубов да плениме
Научивме да пишуваме, цртаме, броиме и зад сето тоа
гордо да стоиме
Збогум градинке, сакана, мила ти благодариме за
љубовта и движечката сила.

Tags