Велигденски јајца подготвени на традиционален начин – Матичен објект

Нашиот најголем христијански празник, Велигден, децата од групата Детелинки (5-6 год.) од Матичниот објект, оваа година го запознаа од една друга перспектива – Како нашите предци се подготвувале за него и го прославувале. За таа цел денес подготвија велигденски јајца, употребувајќи природни материјали, токму така како што нивните баби и прабаби ги бојадисувале.

 

Tags