Хуманоста не се импровизира, туку реално, искрено и од срце се практицира – Хуманитарна акција

По повод Велигденските и Рамазанските празници, во нашата установа во сите објекти, се реализира хуманитарната акција за донација на прехрамбени и хигиенски производи, кои во вид на пакети во соработка со Општина Центар, беа поделени на оние на кои им се најпотребни – на социјално загрозени семејства од населбите Маџир Маало, Кале и Крњево.  Акцијата – на дело ја покажа хуманоста, а воедно дечињата учеа што значи да се споделува….

Благодарност до сите родители и дечиња, кои се одзваа на хуманитарната акција.

Tags