Денот на планетата Земја, одбележан во објект Н.Н.Борче

Децата од објектот Н.Н.Борче го одбележаа Денот на планетата Земја, 22ри април. По тој повод изработија еко – пароли, постери со пораки за подигнување на еколошката свест и за рециклирање, флаери со пораки за чиста и здрава животна средина. Организиравме и еко – акција во дворот на градинката – собирање и селектирање на отпадоци и засадивме дрвце.

Tags