Го одбележуваме Денот на здравјето – вежбаме и здраво се храниме – објект Н.Н.Борче

Денот на здравјето – 07.04, децата од објектот Н.Н.Борче го одбележаа со разговор, преку кој се потсетија на основните фактори, значајни за здравјето на луѓето и истите беа имплементирани во тековните активности. Изведуваа најразлични физички вежби за зајакнување и правилно развивање на детското тело, учествуваа во подготовката на овошната салата и истата со задоволство ја конзумираа. Додека децата од помалата група подготвија вкусна зеленчукова салата.

Tags