Учество на манифестација – Го градам мојот град – Матичен објект

Повеќе градови од нашата татковина го слават својот празник, па така и нашиот главен град Скопје го празнува својот роденден на 13 Ноември. По тој повод, децата од воспитните групи од 4 до 6 години, овој ден го одбележаа со слушање на песни чијашто содржина е за градот Скопје, но и изработија макета на едно од позначајните обележја “Камениот мост на реката Вардар”, за потребите на манифестацијата – Го градам мојот град, во ДКЦ – КАРПОШ.

Tags