Вежбам со мама и тато – попладневно дружење со родителите во Матичен објект

Татковци и мајки, браќа и сестри, заедно со децата од групата Детелинки (4-5 год) од Матичниот објект, вежбаа правилно дишење и истегнување на телото, се забавуваа и посакаа оваа дружба пак да се повтори. На моменти децата ги подучуваа родителите, а цело време низ тајните на Neurowelnes-от ги водеше инструкторот Ирена Лозана. Ова дружење се реализираше во рамки на проектот “Моето куферче со емоции” и како дел од пеограмата за Социјална кохезија и Културен дијалог, поддржана од УНИЦЕФ.