Посета на ФРАНЦУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

Во посета на ФРАНЦУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, беа децата од групата ,,Сонциња” (5-6), од објектот Н.Н.Борче. Детската едукативна литература најмногу им го привлече вниманието на децата. Уживаа во книгите за деца и сликовниците. Гледајќи го цртаниот филм со Пингвинчето Чупи и неговите авантури, децата имаа можност да го слушаат  францускиот јазик.