Одбележување на Денот на чисти планини

Денот на чисти планини, 26 септември, в.о група “СОНЦИЊА”, 5-6г , Матичен oбјект, го одбележа со прошетка на планината Водно, која помина во прекрасна атмосфера. Децата со воодушевување, низ игра и смеа, ја истражуваа планината, ја цртаа. Научија дека од особена важност за нас се планините, затоа треба да се грижиме за нив.