News

IMG_20190423_161721
Велигденско дружење во објект Н.Н.Борче

На ден 23.04.2019г. во групите од 2 – 3г. од објект Н.Н.Борче, се одржа попладневна креативна работилница со родители по повод претстојните велигденски празници На дружењето се изработуваа велигденски украси и декорации.

20190424_162538
Велигденска работилница во Бели Мугри

На ден 24.04.2019г. во групата Сонциња од 2-3год.се одржа креативна работилница со родители по повод христијанскиот празник Велигден. На истата, децата заедно со своите најмили креираа најразлични велигденски украси за разубавување на занималната во пресрет на овој голем празник.

muzej3
„МУЗЕЈ НА ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА“ ВО ОБЈЕКТ ПАНОРАМА

Во пресрет на претстојниот празник во објект Панорама беше реализирана активноста – Музеј на велигденски јајца, која е одраз на трудот кој е вложен од страна на вработените, во развивање на креативноста кај децата. Нешто ново, интересно и за возрасните и за дечињата.

DSC05855
Активности по повод Денот на Планетата Земја во објект Панорама

На ден 22.04.2019г. по повод Денот на Планетата Земја, во објект Панорама во групите од 2 – 6г. се реализираа повеќе активности – садење на семчиња и цвеќиња, пролетни игри во двор, изработка на макети со загадена и незагадена планета, цртаа на тема – загадувачи, се со цел децата да се едуцираат како да се грижат за планетата која е нивни дом и значењето на здравата и чиста околина за нивното здравје.

IMG_3511
Одбележување на Денот на Планетата Земја во Матичен објект

На ден 18.04.2019г. воспитните групи од 2 – 3г. го одбележаа Денот на Планетата Земја. Во попладневните часови заедно – родителите и децата садеа садници во дворот. На тој начин кај децата уште од најмала возраст се развива свест за тоа како треба да се грижат за природата и за нашата планета да биде зелена и да има воздух чист.

Еко – акција по повод Денот на Планетата Земја во објект Бели Мугри

По повод Денот на Планетата Земја – 22 ри Април, во објект Бели Мугри, беше организирана Еко-акција за собирање отпад од дворот на објектот. Во реализацијата учествуваа децата од 3-6години, кои собираа чаши, хартија, шишиња и друг ситен отпад од тревната површина.

maslo10
Проект -“Учиме да собираме и рециклираме отпадно масло за јадење”

Во текот на месец април, во сите објекти на нашата установа во групите од 4 – 6г., беше реализирана третата работилница од проектот “Учиме за собирање и рециклирање на отпадни масла за јадење”.

marijana1
Дружење со родител во група Супер Ѕвезди

На ден 09.04.2019 година во група Супер Ѕвезди од објект Бели Мугри, гостуваше родител гостин д-р Виолета Српанова. Таа се обиде на доста сликовит начин да им ја објасни важноста на улогата на лекарите во животот на луѓето. Децата имаа можност да видат повеќе инструменти како стетоскоп, шпатули, ракавици, заштитни маски, капи, епрувети, пипети и сл.

jasmina4
Дужење со група Пајчиња во Бели Мугри

Во чест на Денот и на наше огромно задоволство, имавме голема чест и привилегија да се дружиме со Проф. д-р. Благица Крстевска. Во опуштена атмосфера, со пристап кој плени во првата секунда, децата уживаа во излагањето на докторката, која со себе имаше донесено – цел арсенал на лекарски прибор, кој е присутен во секоја ординација: стетоскоп, шпатули, ханзаплас, маски, капи, ракавици…