Гостин – родител лекар – Матичен објект

На ден 12.02.2019г. групата “Сонциња” од 4 – 5 год. од Матичен објект, ја посети д-р Ленче Kостадинова. Таа низ игра и разговор ни одговори на сите наши детски прашања поврзани со професијата – ЛЕКАР.  Низ игра, нашите кукли беа прегледани, преврзани, си разменивме подароци, а и многу детски желби беа поттикнати, да се биде хуман – да се биде лекар.