Роденденот на градот Скопје – 13 ти Ноември

Роденденот на градот Скопје – 13 ти ноември, беше одбележан во весела и празнична атмосфера. По тој повод беше реализирана заедничка приредба со наслов – Скопје граду мој. Учество во приредбата земаа воспитните групи од 4 – 6г. преку рецитирање на стихови и пеење на песни за градот. Приредбата заврши со заедничко оро на песната – Македонско девојче.