Посета на Пекара Силбо – Панорама

На ден 06.11.2018г. децата од 4 – 5г. од објект Панорама беа во посета на пекара “Силбо”. Оваа посета имаше за цел, да ги запознае децата со основната група на храна и нејзината нутритивна вредност. Децата научија дека секој оброк треба да содржи протеини, јагленохидрати, масти како и потребни количини на витамини и минерали кои се корисни за нивниот раст и развој.