НАШИ ВРЕДНОСТИ

slika1 Учење и забава
Децата учат преку игра и учењето го доживуваат како забава
slika2 Здрави оброци
Стекнување на здрави животни навики и здрав начин на исхрана
slika3 Безбедност
Безбедна околина во која децата растат и се развиваат
slika4 Пријатна околина
Обезбедување на здрава работна средина и пријатна атмосфера
jasli

ПРОГРАМИ

ПРВА ЈАСЛИ (8 – 18 месеци)
ВТОРА МАЛА (3 – 4 години)
ВТОРА ЈАСЛИ (18 – 24 месеци)
СРЕДНА ГРУПА (4 - 5 години)
ПРВА МАЛА (2 – 3 години)
ГОЛЕМА ГРУПА (5 - 6 години)

МЕСТО НА СРЕЌНИ ДЕЦА

ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин целокупната згрижувачка и воспитно-образовната дејност ја остварува во четири објекти:

МАТИЧЕН ОБЈЕКТ
БЕЛИ МУГРИ
Н. Н. БОРЧЕ
ПАНОРАМА

АКТИВНОСТИ

Учиме за безбедност и заштита во сообраќајот – објект Панорама

Децата од објект Панорама,  в.о групи 5-6г. -”Пеперутки” и “Буба мари”, проследија предавање од Републичкот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата…

борче 1
Јаболките зреат во есента………објект Н.Н.Борче

Месец oктомври во групата Ѕвездички, децата од 3-4 год од објектот Н. Н. Борче, го посветија на проширување на знаењата за есента и есенските плодови.

мат 4
Иако сме различни, сепак сме еднакви – сите сме деца – Матичен објект

Кај нас лицата со оштетен слух и говор, без оглед на возраста, полот и етничката припадност, во секојдневната комуникација го користат македонскиот знаковен јазик, како свој природен мајчин јазик.

СЕРТИФИКАТИ